Nore og Uvdal Bygdetun ligger i Kirkebygda med en fantastisk utsikt over Uvdal. Bygdetunet er bygd opp på den gamle Prestegårdens grunn nær Uvdal stavkirke. Skolestua og Prestegardsburet står igjen fra den gamle Prestegården, i tillegg til at det er oppført en rekke bygninger fra ulike steder i kommunen. Bygdetunet tilbyr spennende opplevelser hele året. I sommerhalvåret fra 1. juni til 1. september, kan du blant annet delta i slåtten, nyte lokal mat, lære om landbruket i gamle dager og høre historiens sus i og mellom de gamle bygningene.

Uvdal stavkirke ligger i Nore og Uvdal kommune i Buskerud. Tømmeret i konstruksjonen er årringsdatert til 1168. Kirken må ha blitt bygget kort tid etter fellingen, da det ser ut som om tømmeret ikke var skikkelig tørt da kirken ble reist. Kirken, som den står i dag, har ikke sitt opprinnelige utseende, men er et resultat av stadige utvidelser og ombygginger frem til 1800-årene. Hvert århundre har lagt noe til og slik er kirken blitt er vakkert og eiendommelig eksempel på hvordan byggestil og dekor fra flere perioder kan smelte sammen til en rik og harmonisk helhet.

Bygdetunet ligger tett inntil stavkirka og området er rolig, vakkert og givende med sine stille bygninger i et vakkert kulturlandskap med historien så nært inntil seg. I den kjempekoselige skolestua selger de vafler og kaffe. Her kan man også finne interessante bøker, utstilling av malerier og håndarbeid av garn, sølv og keramikk. Man kan kjøpe med seg kling og kose seg med smaken av gammel tradisjon.

Åpningstider Sommer 2022: 01. juni – 31. august
Hver dag: Kl. 10.00 – 18.00

Telefon til bygdetunet i sesongen:+47 409 11 707
E-post: kirsti.otterholt@nore-og-uvdal.kommune.no

Telefon Uvdal stavkirke: +47 909 38 198
E-post: buskerud@fortidsminneforeningen.no

© Kopirett 2022 - Nore og Uvdal Næringsselskap | Personvern | Utviklet av Akari