Sommeraktiviteter


Bygdetunet


Nore og Uvdal Bygdetun ligger i Kirkebygda med en fantastisk utsikt over Uvdal. Bygdetunet er bygd opp på den gamle Prestegårdens grunn nær Uvdal stavkirke.

Skolestua og Prestegardsburet står igjen fra den gamle Prestegården, i tillegg til at det er oppført en rekke bygninger fra ulike steder i kommunen.
Bygdetunet tilbyr spennende opplevelser hele året. I sommerhalvåret fra 1. juni til 1. september, kan du blant annet delta i slåtten, nyte lokal mat, lære om landbruket i gamle dager og høre historiens sus i og mellom de gamle bygningene.

Bygdetunet i seg selv er en utstilling av 19 bygninger som kommunen har ønsket å bevare for sine innbyggere. Inne i de fleste bygningene er det nå også innredet slik det har vært tidligere, eller har utstillinger av annen historie-fortellende art.

Bygdetunet ligger tett inntil stavkirka og området er rolig, vakkert og givende med sine stille bygninger i et vakkert kulturlandskap med historien så nært inntil seg.

Det arrangeres mye på bygdetunet gjennom sommeren og vi ønsker at du skal kunne finne noe interessant i vår kalender. De fleste arrangementene er myntet på barn.

Åpningstider hver dag i sommersesongen fra kl. 10 - 18.00

© Kopirett 2023 - Nore og Uvdal Næringsselskap | Personvern | Utviklet av Akari