Museum


Nore og Uvdal Bygdetun


Nore og Uvdal Bygdetun ligger sammen med Uvdal Stavkirke i Kirkebygda med en fantastisk utsikt over Uvdal. Bygdetunet tilbyr spennende opplevelser hele året.

Nore og Uvdal Bygdetun ligger i Kirkebygda med en fantastisk utsikt over Uvdal. Bygdetunet er bygd opp på den gamle Prestegårdens grunn nær Uvdal stavkirke. Skolestua og Prestegardsburet står igjen fra den gamle Prestegården, i tillegg til at det er oppført en rekke bygninger fra ulike steder i kommunen.

Bygdetunet tilbyr spennende opplevelser hele året. I sommerhalvåret fra 1. juni til 1. september, kan du blant annet delta i slåtten, nyte lokal mat, lære om landbruket i gamle dager og høre historiens sus i og mellom de gamle bygningene.

I vinterhalvåret arrangerer vi kulturkvelder med mange interessante temaer.
I den kjempekoselige stua selger vi vafler og kaffe. Her kan man også finne interessante bøker, utstilling av malerier og håndarbeid av garn, sølv og keramikk. Man kan kjøpe med seg kling og kose seg med smaken av gammel tradisjon.

Skolestua er opprinnelig fra Prestgården, hvor det fungerte som bolig for kappelanen fra det ble bygd i 1750-åra frem til 1816. I 1893 ble kirkestedet flyttet og Uvdal stavkirke lagt ned som kirke. Etter dette ble stua solgt til skolestyret i 1895 og tatt i bruk som skolestue for småskolen frem til 1960-tallet.