Overnatting


Solheimstulen Turisthytte DNT


"Solheimstulen er en historisk turisthytte som ligger ved porten til Hardangervidda. Hytta har huset gjester som har reist over vidda i over 100 år.

Solheimstulen har 60 sengeplasser fordelt på 20 rom. Her kan man velge mellom 2-sengsrom, familierom (dobbeltseng og to enkeltsenger) eller 4-sengsrom. Vi har flere rom der vi tillater hund, men dette må meldes fra om på forhånd. Vi setter stor pris på forhåndsbooking, og det er også mulig å bestille middag for ikke-overnattende.

Toaletter og dusjer på gang i samme etasje som soverom. Hytta er nyoppusset i 2022, og alle bad og dusjer er i moderne standard.

Rommene er nyoppusset, med god standard og varmt og kaldt vann på rommene. Toalett, dusjer og badstue er plassert i gang og kjeller.

Hunder er velkomne hos Solheimstulen, de har seks 4-sengsrom tilgjengelige, for deg som reiser med hund. Hunden skal ligge i bur inne på rommet.

Solheimstulen er en betjent hytte som ligger fint til ved foten av Hardangervidda, i Jønndalen i Uvdal i Numedal. Hytta tilhører DNT Drammen og Omegn.
Hytta er et ypperlig utgangspunkt for fotturer, skiturer, fiske og sykkelturer.

Husk å bestille overnatting før ankomst.

Vertskap på Solheimstulen er Cathrine Fausk Christensen og Mads Paarup Jensen.
De starter opp som vertskap fra sommeren 2022.

Det er bilvei inn til hytta som er åpen året rundt. Ankomst fra fylkesvei 40 Dagalifjell, innkjøring skiltet til Solheimstulen v/ Uvdal Skisenter. Kollektivtilbud med buss til Hagankrysset v/ Uvdal Skisenter eller tog til Geilo.
Solheimstulen er behjelpelig med transport.

For spørsmål om opphold hos Solheimstulen eller generelt om hytta og stedet, kontakt vertskapet på:

Tlf. : +47 906 50 320
Epost: solheimstulen@dnt.no