Laster Arrangementer

« All Events

Guidet fellestur til Tvergastein med omvisning

3. august

 

Eksklusiv guidet heldagstur til Tvergastein og omvisning inne på Tvergastein av Lotte Næss, Arne Næss sin datter og Tine Blom.
Denne turen arrangeres i Nasjonalparkdagene, to uker fylt med aktiviteter for å ære de to nasjonalparkene i Hol kommune, nemlig Hardangervidda og Hallingskarvet.
Tine Blom skal snakke om økologi, samfunn og livsstil, med utgangspunkt i Arne Næss sitt arbeid.
Tines PhD-prosjekt er fra Tvergastein, delvis inspirert av Arne Næss filosofi. 1 times foredrag, pluss omvisning i hytta og god tid til spørsmål og svar/ samtale.
Start: 9:45 fra Ustaoset.
Møtes utenfor Joker på Ustaoset.

Det går rutebuss fra Geilo kl 9:15 (dette må du dobbeltsjekke selv, anbefales www.entur.no eller Brakar.no)
Vi går samlet fra Ustaoset til Tvergastein. Mulig vi kjører samlet til toppen av hyttebyen for å korte turen litt ned. Dette organiserer vi når vi møtes.
Turen tar ca 3 timer opp fra Ustaoset 1000 moh til Tvergastein 1505 moh.
Turen blir guidet av Hilde Karlsen fra Vinternatt, fastboende på Ustaoset.
Dette er andre gang Tvergastein stiftelsen åpner opp for sådan et arrangement.
Endelig kan du få komme inn på Tvergastein, Arne Næss sin egen hytte i bunnen av Hallingskarvet. Hytten blir i dag eid av stiftelsen men blir stadig brukt privat av Arne Næss sin egen familie, som dagen de har valgt å åpne opp dørene for oss.
Husk stor matpakke og vann. Gode fjellsko, varme klær, lue, votter og tøfler. Været oppunder Hallingskarvet kan være lunefullt. Badetøy (det finnes flere flotte badeplasser vi kan besøke på vei ned)
Vi ankommer Ustaoset igjen sen ettermiddagen/tidlig kveld.
Begrenset antall plasser. Maks 10 personer per dag.

Dato 2 og 3 august.
Pris 1250 per pers.

Påmelding: post@vinternatt.no
Påmelding er først gjeldende etter betaling. Påmelding er bindende og det er derfor ikke mulig å få refundert beløpet om du skulle være så uheldig å ikke kunne komme.