Laster Arrangementer

« All Events

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Foredrag og konsert

26. juli, 2023 | 17:00

Middelalderuka 2023

Onsdag 26. juli

Kl. 17.00
Foredrag «Etterlivet til ‘den gamle tro’ – på sporet av det katolske i Rollag kirke og i Numedal» i Rollag stavkirke

Henning Laugerud er professor i kunsthistorie, og har bl.a. skrevet flere artikler om Rollag stavkirke. Han stiller spørsmålet: Når kom reformasjonen til Numedal? Hvordan kan vi se at den katolske arven levde videre lenge etter at Norge offisielt ble en luthersk stat?

Arrangør: Rollag og Veggli menigheter.
Inngang kr. 200. Vipps/kontant.

Etter foredraget er det mulig å kjøpe suppe, kaffe og kaker i Kirkestua. Felles spasertur over hengebrua til Middelalderskogen og Odd Nordstoga konsert for dem som ønsker.

Kl. 19.30
Konsert med Odd Nordstoga m/band i Amfiet i Middelalderskogen/Numedal Middelaldersenter i Rollag

Numedal Middelaldersenter har gleden av å presentere en fantastisk kveld med en av Norges mest folkekjære artister Odd Nordstoga. Opplev denne unike artisten på en av Norges vakreste og mest unike konsertarenaer midt i Middelalderskogen der amfiet er omkranset av grantrær som skaper en fantastisk stemning og lydopplevelse.

Få makter å beskrive poesien i hverdagen slik som Odd Nordstoga klarer, uten at det noen gang blir klisjefylt eller svulstig. Han synger om skogen, om høsten. Om å lengte tilbake til sommeren! Og om dagene som kom og gikk. Han får oss til å danse, selv om vi ikke kan det, og til å ville synge med av full hals om denne grisen som står og hyler.

Det er aldri noen tvil om at denne mannen lever for å spille for publikum, og det er jammen ikke rart at publikum over hele landet har trykket ham til sitt bryst, både i høytid og på fest. Og med seg på veien, har han alltid det ypperste stjernelaget av musikere her til lands. En konsert med Odd Nordstoga føles rett og slett som en vitamininnsprøytning, enten det er alene, med fullt band, med andre musikalske gjester, eller med strykeorkester.

Odd er en slags nasjonalleverandør av kvalitetsmusikk, og sist høst var han klar med et splitter nytt album med tittelen «Inn i skogen». Så bærer det ut på slippturné med det glimrende bandet sitt, og med både gamle og nye hits i skreppa.

Inngang kr. 480 for voksne / kr. 380 for studenter og ungdom 12-18 år / gratis for barn under 12 år.

Kjøp dine billetter på ticketco.no

Amfiet åpner kl. 18.30. Det selges øl og vin under konserten.

 

Detaljer

Dato:
26. juli, 2023
Tid
17:00

Arrangør

Middelalderuka 2023

Sted

Rollag stavkikre og Middelalderskogen

Detaljer

Dato:
26. juli, 2023
Tid
17:00

Arrangør

Middelalderuka 2023

Sted

Rollag stavkikre og Middelalderskogen