Påskeferie i Nore og Uvdal

Skiturer på , hyttekos, deilig lokalmat og mange hyggelige påskeaktiviteter. Dette er noe av det du kan glede deg til i påskeferien i Nore og Uvdal!

 

Det som vanlig flere hyggelige påskearrangementer i bygda vår. Alt fra påskequiz og påskeskirenn til konserter og familieshow. Sjekk ut arrangementskalenderen for oversikt over påskens arrangementer.

 

Påske med ski på bena:

 

Skianlegg:

 • Nyt flyt og fart, ta deg en tur i bakken til Uvdal Skisenter. Skisenteret ligger ved foten av mektige Hardangervidda, øverst i Numedal. For de av oss som verdsetter god plass og flyt i skiopplevelsen, er dette stedet å dra. Uvdal Skisenter har åpent hver dag i hele påsken fra  31.mars-10.april.
 • På fnugg.no får du siste oppdateringene om snø- og bakkeforhold.
 • Vil du ta med deg familien på et mindre sted som også har veldig gøy akebakke med kveldskjøring og skiskole for de minste, bør du ta deg en tur til Dagali Fjellpark.  De har åpent hver dag i hele påskeuken med skisenter og kjelkekjøring.

 

 

Uvdal Skisenter

 

 

Langrenn: Prøv deg på nye spor!

 •  Nypreppa trikkeskinner. Finn fram ski og staver og sett kursen mot nye spor! Uvdal er et eneste stort langrennsparadis, med fjell, vidder og enorme skiområder med godt preparerte løypenett. Se Skisporet for tracking og skiløypeinfo.
 • Gjør litt ekstra ut av årets skiferie ved å tilbringe noen netter på et høyfjellshotell som Vasstulan1100 eller Torsetlia eller lei en lun og koselig hytte i området.
 • Oversikt over oppkjørte løyper finner du på skisporet.no.

Skispor Vasstulan1100 og Dagalifjellets Vel

 

Moro uten ski på bena: 

 •  Vinteren byr på supre muligheter for snø baserte aktiviteter, også utenfor skisporet. Opplev vinterkledde landskap bak et hundespann, bilslalom, snøscootersafari, prøv deg på isfiske, eller opplev naturen på nært hold med en trugetur.

Isfiske Tunhovd/ Øygardsgrend

 

Påskeåpent på bygdetunet:

 •   I samarbeid med Fortidsminneforeningen holder vi skolestua og Uvdal stavkirke åpent
  Mandag 3.4 , tirsdag 4.4 og onsdag 5.4. i påsken har vi åpent fra 11.00 – 16.00 .Stavkirken er åpen for omvisning.
  Kafeen er åpen med salg av kaffe, kling og varm sjokolade.

Nore og Uvdal bygdetun og stavkirke

 

Her har vi noen tips til aktiviteter for hele familien, kjæresten, venner eller hyttenaboen:

 • Langedrag Naturpark er det vintermagi. I tillegg til at gården er ekstra vakker i vinterdrakt, og utsikten i klarværet gir deg følelsen av å være med i et eventyr – er det noe som gjør denne tiden litt ekstra spesiell. Her kan de friste med en vinterferie på fjellet fylt opp med gode opplevelser, hvor det er milevis med ny-kjørte skiløyper, god mat og opplevelser for hele familien som hundekjøring med eget spann. Hundekjøring er en unik måte å oppleve både natur og samspill mellom dyr og mennesker på.

Hundekjøring Langedrag

 

 • Vil du ha det litt mer gøy ,bør du ta deg en tur til Dagali Opplevelser i vinterferien din. Her kan du være med på snøscootersafari, painball, powertur buggy, bilslalom og is – karting.

ScootersafariSnøscootersafari Dagali Opplevelser

 

 • Dagali Fjellpark har Norges lengste preparerte akebakke med skiheis
  • Dagali Fjellpark har Norges lengste preparerte akebakke med skiheis. Her kan du suse nedover 1,8 km akebakke. Bakken er ganske lang og består av rette etapper og flere kurver.  Det er kjelker med ratt og effektive bremser. Dagali Fjellpark har også kveldskjøring i vinterferien med en eller to timer i bakken, med hodelykter og hjelmer.

   

  Dagali Fjellpark

 

 

 • Det er ikke bare aktiviteter og action i bygda vår, her kan du også nyte mange gode matopplevelser sammen. For både frokost, lunsj og middag kan du velge mellom mange restauranter og kafeer, du finner både typisk skilunsj, fantastisk lokalmat, koselige kafeer og matkunst av høyeste kvalitet rundt om i dalføret. Ta en kikk under for tips til mat og pass på å nyt deilig mat under ferien din.
  • Rødberg hotell, vårt eget hotell midt i Rødberg sentrum finner du en veldig hyggelig kafé som er åpen tom. tirsdag 4 april. Stengt påskedager.
  • Nye Risans, vår lokale baker midt i sentrum har alt av deilig brød, kaker og gode lunsjer. Åpent i påsken også Skjærtorsdag og Langfredag.
  • Langedrag Naturpark har egen kafé som er åpen hver dag i hele påsken, her kan du få kjøpe beste vafler , rømmegrøt, kanelsnurrer og hjemmelaget brød til salg.  Langedrag lager også sin egen ost, denne kan du kjøpe med deg hjem fra gården.
  • I Uvdal Skisenter finnes to spisesteder som holder åpent i vintersesongen. Varmestua serverer hamburgere, pølser, vafler og mye mer. I Lavvoen får du servert enkle retter og noe godt i glasset.
  •  DNT Solheimstulen Turisthytte kan friste med kortreist og lokal mat, er du heldig kan du få kjøpt med deg brød hjem etter en skitur i området.
  • Vasstulan1100 er et sted med mye historie, her skjuler det seg en koselig  fjellkafè med fantastisk god mat med alle rettigheter og selskapslokale.
  • Torsetlia Fjellstue har mat som er kortreist og basert på lokale mattradisjoner og inspirasjon fra Hardangervidda.

   

  Mat fra Langedrag

   

   

  Ny deilig lokalmat:

  • Uvdalsbonden, tilbyr unike råvarer og opplevelser i og fra Uvdal. Her kan du enkelt kjøpe fra bonden både fisk og kjøtt i deres gårdsbutikk på Spikketra, Uvdal.  Uvdalsbonden har også egen nettbutikk, hvis du ønsker å bestille til vinterferien.
  • Fjell Smak er en kjøttforedlingsbedrift på Lunda gård i Uvdal. Hovedproduksjonen deres er foredling av egne lam som har gått på fjellbeite på Hardangervidda. I tillegg til dette foredler de også en del viltkjøtt, av elg, rein og hjort.
  • Kirkebygda Produkter er en god gammeldags landhandel med egne produkter og  fra andre kortreiset gode norske matkulturer.
  • Sætre Farm Gårdsbakeri lager til vinterferien veldig god kling samt lammeburger og lammepølser. Du finner kjøtt fra Sætre Farm på Joker Egedahl, Extra Veggli, Kiwi Rødberg og Fjellhandel Øygardsgrend.
  • Uvdalsleiven Tradisjonsbakst baker tradisjonsbakst som kling og flatbrød. Alle produktene finnes i våre matbutikker og Kirkebygda Produkter.

  Uvdalsbonden med eget utsalg fra gården Spikketra.

   

  Noen ganger trenger vi kanskje å reise bort for å bli litt tatt vare på. Mange av overnattingsstedene går i ett med naturen og er  et perfekte utgangspunkter for et avslappende avbrekk fra hverdagen. 

Overnattingstips:

 • Vasstulan1100 er et fantastisk sted midt oppe på Vasstulan og Dagalifjell, rett ved skiløypene og Hardangervidda. Her kan du leie leiligheter i toppsiktet eller nyte utsikten fra deres knallfine og lekre hytter.  Se din mulighet hos dem her
 • Torsetlia Fjellstue  ligger midt i langrennsløypenettet på Dagalifjell, Uvdals høyfjellsplatå, og en kort kjøretur til alpinsentre og andre spennende aktiviteter hele året.
  Vertskapet har lang erfaring med personlig service og skreddersøm i en hjemmekoselig fjellstue atmosfære. Se din mulighet her
 • Langedrag Naturpark har flere overnattingsmuligheter, her kan du våkne opp til ulvehyl eller nyte stillheten i deres hytter nede  ved Tunhovdfjorden eller kjenne på nærheten i en av deres gapahuker. Se din mulighet her
 •  Solheimstulen Turisthytte er en betjent hytte som ligger fint til ved foten av Hardangervidda, i Jønndalen i Uvdal i Numedal. Hytta tilhører DNT Drammen og Omegn. Hytta er et ypperlig utgangspunkt for gode skiturer. Husk å bestille overnatting før ankomst. Se din mulighet her
 •  I Uvdal Skisenter finner du hytter og leiligheter til leie med kort avstand til bakkene og i ultimat nærhet til turterreng. I sentrum av Uvdal Skisenter bor du i lyse og moderne ski-inn/ski-ut leiligheter og har kort avstand til skibakkene, barneområdet, skiutleie og varmestue. Se din mulighet her 
 • Rødberg hotell, vår hyggelige hotell rett ved RV40. Bygningen er i tre etasjer med heis og tilrettelagt for handikap. Her kan dere bo i komfortable enkeltrom, dobbeltrom eller familierom (3 – 4 eller 5 senger).  Hotellet stenger onsdag 5 april.Se din mulighet her 
 • Camp Uvdal har hytter fullt utstyrt med egne bad og kjøkken, og de største hyttene har også peis for ekstra kveldshygge. Se din mulighet her 

 

Overnatting Langedrag

 

Alt rammet inn av et levende og gjestfritt lokalsamfunn, god mat på hyggelige serveringssteder, spennende shopping eller andre aktiviteter både ute og inne i påskeferien.

Det er flere gode grunner til å handle lokalt og støtte lokalt næringsliv der du har hytte eller er på ferie. Du sparer tid på å reise langt for å handle, du møter veldig hyggelige folk og vi har gratis parkering i hele kommunen.

Vi har mange flotte butikker midt i sentrum, alt fra vinmonopol, lokalmat, klær til hele familien, apotek, sportsbutikk mm. Se dine muligheter her

Påske hos Rødberg bøker og gaver Ost fra Kirkebygda Produkter Kjole fra Lykkebua

 

 

Hvis du skulle trenge å handle litt utenfor åpningstidene har vi faktisk to 24/7 matbutikker i bygda vår.

 • Den ene ligger i Øygardsgrend 
 • Den andre finner du på Tunhovd
 • Andre matbutikker er: Kiwi Rødberg, Coop Uvdal Kirkebygda, Joker Egedal, Nore og Bjerkeflåta Fjellhandel i Uvdal.

Vi håper vi kan friste med ski og aktiviteter, hyttekos og avslapning i solveggen.  For aktiviteter og andre tips se Uvdal

Foto: Sibas/ Vasstulan1100

 

© Kopirett 2023 - Nore og Uvdal Næringsselskap | Personvern | Utviklet av Akari