Utemøbler

Vi tilbyr i utgangspunktet to ulike design på våre utemøbler:

1: «Modell GEILO» med rettskårne kryssben

2: «Modell UVDAL» som har kryssben med utskjæringer.

Våre utemøbler er ellers like i konstruksjon og styrke.

Image
Image

Om konstruksjonen

Begge modellene lages hovedsakelig med 60mm tykkelse. Bord- og sitteplatene lages av gran. Bordplatene kan variere i antall planker, avhengig av størrelse, materialer og preferanser. I utgangspunktet bruker vi to planker i bordplatene.

Bena er felt sammen i et kryss og festes sammen med midtstokk og kile. Resultatet av denne konstruksjonen, er et solid og robust møbel.

Et levende materiale

Utemøblene lages av granstokker. Gran er godt egnet for tilvirkning av møbler, da den svetter svært lite kvae i forhold til furu. Treverk er et levende materiale og krever vedlikehold.

Når møblene leveres beiset, blir alle delene beiset med ett strøk, slik at det blir beis i alle sammenføyningene, før de settes sammen. Vi anbefaler at møblene blir behandlet med oljebeis etter omtrent et år, eller når regnvann ikke lenger ligger som dråper på flatene, men trekker ned i overflatene og flyter utover.Sprekkdannelser, spesielt i endene på plankene, kan og vil forekomme. Jo mørkere fargen er, jo hardere blir belastningen fra solvarme og treverket svarer med å «jobbe» mer.Det er også viktig å sørge for at utemøblene står på et underlag som ikke absorberer vann, slik at fuktighet fra bakken ikke trenger inn i treverket.