Utemøbler

Vi tilbyr i utgangspunktet ett std sett 180cm, men kan lage andre mål etter ønske

«Modell GEILO» med rettskårne kryssben

Image

Om konstruksjonen

Utesettet lages hovedsakelig med 60mm tykkelse. Bord- og sitteplatene lages av gran. Bordplatene kan variere i antall planker, avhengig av størrelse, materialer og preferanser. I utgangspunktet bruker vi to planker i bordplatene.

Bena er felt sammen i et kryss og festes sammen med midtstokk og kile. Resultatet av denne konstruksjonen, er et solid og robust møbel.

Et levende materiale

Utemøblene lages av granstokker. Gran er godt egnet for tilvirkning av møbler, da den svetter svært lite kvae i forhold til furu. Treverk er et levende materiale og krever vedlikehold.

Når møblene leveres beiset, blir alle delene beiset med ett strøk, slik at det blir beis i alle sammenføyningene, før de settes sammen. Vi anbefaler at møblene blir behandlet med oljebeis etter omtrent et år, eller når regnvann ikke lenger ligger som dråper på flatene, men trekker ned i overflatene og flyter utover. Sprekkdannelser, spesielt i endene på plankene, kan og vil forekomme. Jo mørkere fargen er, jo hardere blir belastningen fra solvarme og treverket svarer med å «jobbe» mer. Det er også viktig å sørge for at utemøblene står på et underlag som ikke absorberer vann, slik at fuktighet fra bakken ikke trenger inn i treverket.

PRISLISTE UTEMØBLER PR. 04.04.20
180 cm lengde bord og benker, ferdig montert:
Bord 80 x 180           kr 5.700,-
Benk med rygg 180   kr 4.700,-
Benk uten rygg 180   kr 3.500,-
Oljebeiset i fargen BEVER, TJÆREBRUN eller SETERBRUN kr 1.000,-
Utesett som beskrevet montert & hentet i Uvdal kr 14.900,-

Lengre lengder: tillegg pr. 10 cm kr. 200,-
Kortere lengder: fratrekk pr. 10 cm kr. 100,-
Tillegg farge utover standard, pr. sett kr. 500,-
Tillegg for Villmarks-utførelse kr. 1.000,-
Flat-pakket utgave gir en reduksjon i pris på kr. 500,-

Trevirke er ett levende materiale og sprekkdannelser vil kunne forekomme. Hold bordet og benkene med oljebeis, så vil møblene vare i mange år.