Fra én fjær til 10 høns (eller påskekyllinger)

,

 

Dette er en historie om hvordan én fjær kan bli til 10 høns, eller mer korrekt: Hvordan én tanke kan bli til 10 påskekyllinger.

 

Det starter hos Nina

Nina jobber på turistkontoret, og har en idé hun gjerne vil dele mens vi nyter morgenkaffen.

«Vi må få pyntet Rødberg sentrum til påske! Kunne vi ikke hatt noen påskeegg eller påskekyllinger her?»

Vi som sitter rundt kaffebordet på Næringssenteret er alle enige, men det er ingen av oss som er nevenyttige nok til å produsere påskepynt. Det vil si, vi kan sikkert få malt noen påskeegg, men det egner seg liksom ikke til utstilling utenfor husets 4 vegger.

Nina elsker morgenkaffe – og action i Rødberg sentrum! Foto: Nore og Uvdal Næringsselskap

 

Deretter får bygdeutvikler’n vann på mølla

Deretter får Lars, som tilfeldigvis er innom, vann på mølla. Han er bygdeutvikler i kommunen, og titulerer seg ofte som «mann 47». Vi liker å kalle ham Tinder-Lars, for han er ekspert i å matche mennesker som får ting til å skje. Lars er nesten ikke ute av døra får vi får en telefon:

«Da har jeg snakket med Rødberg barnehage, og de vil veldig gjerne lage påskepynt!»

Bygdeutviklern elsker Møteplasser (med stor M)!Foto: Nore og Uvdal kommune

Bygdeutviklern elsker Møteplasser (med stor M)! Foto: Nore og Uvdal kommune

 

Kast i kast

Heretter går ting kast-i-kast. Nina kontakter Rødberg Handelsstand, og de er svært positive til påskepynten. Samtidig iverksetter Rødberg barnehage en minikonkurranse, der barna skal tegne prototyper på en påskekylling. Det blir Johanna som trekker det lengste strået, og hun skal senere få æren av å overrekke det ferdige produktet. Vanligvis er reisen fra prototyp til produkt ganske lang. I Nore og Uvdal har vi smådriftsfordeler som gjør at denne reisen er ekstremt kort.

André på Uvdal Snekkerverksted er en driftig mann. Når han blir kontaktet av barnehagen med en prototyp, er det ikke mange kaffekopper som skal drikkes før tegningen fra Johanna har blitt til ferdig utskårede påskekyllinger. 10 stykker har det faktisk blitt.

Så bærer turen tilbake til barnehagen hvor påskekyllingene får på seg påskedrakten. Barna maler flittig, og skriver navnene sine på hver enkelt kylling. Så gir de beskjed til Lars, Mann 47, TinderLars.  Han sørger igjen for å olje maskineriet. Nina fra turistkontoret trommer sammen boller og juice og får med seg Sølvi som er leder i Rødberg Handelsstand. Sammen drar dette trespannet til barnehagen for å bytte påskekyllinger mot boller. Det blir god stemning og mange stolte voksne og barn!

Her er hele gjengen – både barn og kyllinger!
Foto: Nore og Uvdal Næringsselskap

 

Her overrekker Johanna påskekyllingen til Sølvi i Nore Auto Foto: Nore og Uvdal Næringsselskap

 

Du kan finne påskekyllingene rundt omkring i Rødberg sentrum, og én har til og med tatt turen til Joker Tunhovd!

PS! Hvis du tar turen til Rødberg for å hilse på kyllingene, må du også få med deg påskerebusen og fotokonokurransen!

God påske!

© Kopirett 2023 - Nore og Uvdal Næringsselskap | Personvern | Utviklet av Akari