Markert topp på fjellpartiet mellom Smådøldalen og Pålbufjorden. Fra toppen får man et flott overblikk mot Pålsbufjorden/øvre del av Tunhovdfjorden og Tunhovd. Det er flere muligheter for å komme opp…

Markert topp på fjellpartiet mellom Smådøldalen og Pålbufjorden. Fra toppen får man et flott overblikk mot Pålsbufjorden/øvre del av Tunhovdfjorden og Tunhovd. Det er flere muligheter for å komme opp på toppen fra Smådølsiden, og toppen er også lett tilgjengelig med start fra Pålsbudammen.

Turbeskrivelser: Alt 1: Kjør Smådølveien til Frygne seter, enten innover Vikangrendveien (ca 17 km), eller fra Dagalifjellet (ca 12 km). (bomvei 80 kr) Rett sør for setra er det parkering og bommet vei, og med merket rute til DNT`s hytte Dusehesten. Følg stien fram til hytta . Det er merket sti fra hytta og til toppen (røde t-er). Når man kommer opp på snaufjellet, kommer man til en kjempestor steinblokk (den vikelige Dusehesten!). Følg stien videre til toppen. (merket)

Alt 2: 2,5 km sør for Frygne seter ligger Ljoslistølen. Ca 500 meter øst for denne tar det av en sidevei opp til Turrhaug. Parker ved bommen og følg veien oppover til kraftlinjen. Følg enten kraftlinjen opp mot toppen av Dusetind, eller gå veien til endes av Turrhaug seter, og derfra på god sti opp mot Turrhaugnatten og videre sørover mot varden på toppen.

Alt 3: Fra Pålsbudammen går det DNT – merket sti til Dusehesten turisthytte. Følg denne stien til Turrhaug seter. Videre som alt. 2.

Turen:

Lengde Vanskelighetsgrad Tid  
 9,5 km t/r  Lett 3 timer