lørdag 7. september, kl 14:00

Sevletunets 20-års jubileum // Konsert med Tove Bøygård

Historien om Sevletunet er egentlig en kjærlighetshistorie.
I 1987 flytta Gro og Aksel fra Thereses gate i Oslo til slektsgården Nedre Sevle i øvre Numedal. Gro hadde en drøm om å invitere verden inn på gården, og Aksel hadde en drøm om å gjøre det han kunne for at hans kjære Gro skulle få oppfylt drømmen sin.
Ofte kunne Gro og Aksel observeres sittende rundt kjøkkenbordet med kaffekoppen, mens nye idéer tok form på baksiden av en konvolutt. Aksel var rørlegger og en tusenkunstner av sjelden art, og akkurat som Gro var han alltid full av visjoner, handlekraft og evnen til å glede seg like mye over prosessen som endemålet.De startet med å rive opp gulv og restaurere bygninger som hadde stått ubebodd i årevis og var i fullstendig forfall. Stein på stein ble lagt, jevnt og trutt, over en 25-års periode. Målet var å skape et sted for menneskemøter og rekreasjon. Deres utrettelige pågangsmot og skapertrang resulterte i sju restaurerte bygninger, fem nybygg og en besøksgård til glede for gjester helt fra Lindesnes i nord til De arabiske emirater i sør.I over 20 år har Gro tatt imot gjester til kulturformidling, overnatting og frokost, bryllup og selskap, firmamøter og seminarer i de 16- og 1700 talls bygningene på Sevle.

Gro og Aksels datter, Margun, sa i 2018 opp jobben som turistsjef for å ta over driften. Hun kan ofte observeres med både drill og skrutrekker i veska og er kjent for å være full av ’ungdommelig overmot’ – som det kalles på folkemunne her i bygda. Margun er den 6. generasjonen i rekka og den 5. kvinnen bak rattet.

Kjære venner, vi vil gjerne få invitere dere med på Sevletunets 20-års jubileum. Uten dere hadde ikke gården vært det den er i dag, og vi håper dere vil feire dette sammen med oss!

I mars inviterte Gro med seg Margun på en konsert på Ål. Der traff den sjelfulle stemmen, autentiske utstrålinga og det rike meningsinnholdet i tekstene til Tove Bøygård de begge to midt i hjertet. De gikk bort etter konserten og spurte om hun kunne tenke seg å spille på gården deres en gang. Det kunne hun.

Arrangementet blir utendørs ved den splitter nye scenen og utegulvet, ‘Dansefjøla’, hvis været gir oss lov. Kommer høsten tidlig i år, blir feiringa i Gildehallen (Obs. begrenset antall plasser).
PRIS
Kr 350,- per person.
Forhåndsbestilling: VIPPS #563471. Merk betaling med ”Tove”.
Salg av billetter i døra. Vi tar kort og kontant. Aldersgrense: 18 år.

OVERNATTING
Kontakt oss på [email protected] for en ålreit jubileumspris inkl. middag, oppredd seng og frokostbuffet.

Hjertelig velkommen ♥
/ Gro & Margun aka Dronninga & Dattera

*Med forbehold om ørsmå justeringer og/eller tillegg i programmet.

Tidsplan · Lørdag 7. september 2019

14:00–18:00
Åpen kafé
18:00–19:00
Billettsalg til konserten
19:00–19:15
Velkommen ved Margun & Gro
19:15–19:30
Historia om Sevletunet på 15 minutter
19:30–20:00
Beinstrekk & bløtkake
20:00–21:30
Konsert med Tove Bøygård
21:30–22:30
Salg av varm suppe med rundstykke
22:30–01:30 (over natten)
Dans på ‘Dansefjøla’
Datolørdag 7. september
Tidspunktkl 14:00 - 01:30