torsdag 28. november, kl 14:00
Numedalshallen

Numedalskonferansen 2019

Numedalskonferansen er møteplassen med stor M for næringslivet i Numedal.

I dalen har vi både mye å være stolte av og stort potensiale for utvikling! Få med deg inspirerende foredrag, topp lokal underholdning, en hyggelig og nyttig møteplass på tvers av bransjer – og ikke minst lokal mat & øl. Dette kan du ikke gå glipp av, kjøp billett  her

NÅR HODET ER FULLT AV GAMLE TANKER
Sjur Dagestad er oppfinneren som ble innovatør og etter hvert innovasjonsprofessor. I 1994 fikk han Reodorprisen for en oppfinnelse han laget for Statoil. Han har jobbet med innovasjon i 30 år, men har aldri selv lært innovasjon på skolebenken. Han har lært innovasjon ved å gjøre det i praksis. Nå er jobben hans å inspirere og hjelpe andre til å lykkes med nyskaping og innovasjon

HISTORIEN OM QF-TECHNOLOGIES
Ralf Larsson; Svensken alle er nysgjerrige på. Hør hvorfor en suksessrik oppfinner fra Sverige velger å etablere sitt selskap i Numedal og bosette seg i dalen. Hva har han fått til og hva er motivasjonen for at han havnet akkurat her?

NUMEDALSMUSIKK
Musikerne som står bak innspillingen av Numedalssongen skrevet av Tov Flatin i 1919 (100 år i 2019) har drevet med musikk i Numedal i flere år. De kommer sammen som gruppe for å representere kultur og musikktradisjon fra Numedal i form av folkemusikkinstrumenter og tradisjonelle sanger.
Vokal: Sigrid Fossan, Munnharpe: Thov Wetterhus, Kraviklyre: Åshild Wetterhus, Keyboard og orgelbass: Lars-Erik Brevig, Sjøfløyte: Birgit Kollandsrud Friis, Hardingfele: Synne Frogner

TRENDER ER MULIGHETER FOR NÆRINGSLIVET
Hvordan kan Numedal møte nasjonale og internasjonale trender med kresne turister som forventer opplevelser og nytelse? Ved å gjøre reiselivsopplevelsene mer lokale og løfte frem kultur, tradisjoner og livsstil – og ved å hente frem det ekstraordinære i det ordinære. I arbeidet må vi bruke trender og innovasjon aktivt som inspirasjon for å koble lokale muligheter mot behov i markedet – og det vil utfordre det tradisjonelle hyttebaserte reiselivet.
Sigrid Oterholm Hoem, Gyger AS.
En av arkitektene bak «Nasjonal Kolleksjon»

LOKALBANKENS ROLLE I SAMFUNNSUTVIKLINGEN
Kommunene i Numedal har vært gjennom en storslagen utvikling, og er i dag Norges sjette største på antall hytter. I årene som kommer vil sannsynligvis investeringer ut over hyttebygging bli vesentlig for samfunnsutviklingen. Hvordan ser lokalbanken Skue Sparebank på sin rolle i dette fremtidsbildet?
Hans Kristian Glesne
Administrerende banksjef Skue Sparebank

KOMMUNIKASJONSKULTUR I REISELIVSKOMMUNENE I NUMEDAL
Økt satsning på reiseliv fører med seg større endringer i tankesett og utvikling av lokalsamfunnet. Er vi klare for et paradigmeskifte eller har vi det bra som vi har det? Hvor innstilt er vi på endring? Har vi potensiale for å kommunisere bedre? Og hvilke muligheter ligger i så fall i det?
Pellegrino Riccardi
En av Norges fremste eksperter på kultur og kommunikasjon

FREMTIDENS NÆRING I NUMEDAL
Hva tenker næringa i Numedal om framtida i dalen?
En uformell sofaprat med aktører fra Nore og Uvdal, Rollag og Flesberg.

PRISUTDELING
«Årets unge innovasjon 2019»
Elevbedrifter fra Ungt Entreprenørskap har stand i Numedalshallen under konferansen – og du som deltaker stemmer på den gründeren du syns er best. Vinneren kåres på slutten av konferansen, får heder og ære – og en pengepremie på 3500 kr.
Utdeling av prisen «Årets innovasjon 2019»
Juryen presenterer sin begrunnelse og utroper vinneren av prisen «Årets innovasjon 2019» for Numedal. Vinneren får heder og ære – og en pengepremie på 7500 kr.

For påmelding se her

Velkommen til Numedalskonferansen!

 

Datotorsdag 28. november
Tidspunktkl 14:00 - 20:30
StedNumedalshallen
AdresseNumedalshallen