tirsdag 23. juli, kl 19:00
Sevletunet Gjestegård, Rødberg, Norge

Norsk folkesang x vest-afrikanske trommetradisjoner

Velkommen til konsert med fantastiske Anne Gravir Klykken & Helge Andreas Norbakken denne julikvelden.

Samspillet mellom disse to byr på norsk folkesang i en symbiose med leiken tromming inspirert av Vest-Afrikanske fraser. Med et tekstlig og melodisk fokus, legger de vekt på å lage utadvendte arrangementer som ivaretar de rytmiske elementene i begge tradisjonene. Konseptet har mye leikenhet og improvisasjon. Folkemusikken er funksjonell og har vært i bruk i folks hverdagsliv. Dette aspektet ønsker vi å holde på og dermed er konserten intim, humoristisk og lun.

ANNE GRAVIR KLYKKEN på sang. Anne jobber både som kvedar og som formidler av annen sang innenfor rytmiske sjangre. Hun samarbeider bl.a. med Iver Kleive, Bugge Wesseltoft, Aasmund Nordstoga, Mattis Kleppen og Knut Buen. Anne har gitt ut to soloplater og vært med på en rekke innspillinger med andre artister. Anne spiller i folkemusikktrioen Vintermåne sammen med Torjus Vierli og Frøydis Grorud. De har 4 plateutgivelser bak seg.

HELGE ANDREAS NORBAKKEN på perkusjon. Helge er en av landets mest særegne perkusjonister. Hans sjelfulle, dedikerte og energiske formidling på sitt instrument, gjør han til en ettertraktet samspillspartner, musikant og komponist. Helge spiller i en rekke konstellasjoner, og vi kan nevne at han samarbeider med Jovan Pavlovic, Camilla Granlien, Daniel Herskedal, Batagraf og Barokksolistene. Han har i mange år jobbet som fast perkusjonist med Mari Boine og Kari Bremnes. Helge har i de siste 30 åra medvirket på en lang rekke plateinnspillinger i Norge og i utlandet.

Billett kr. 300,-
Forhåndskjøp av billetter på https://middelalderukanumedal.ticketco.events/no/nb/e/norsk_folkemusikk_i_symbiose_med_afrikanskinspirert_tromming__konsert_med_anne_gravir_klykken_og_helge_andreas_norbakken_paa_sevletunet
Salg av mat & drikke. Vi tar både kort og kontant.
Arrangør: Middelalderuka i Numedal

Det vil være åpent i Gildehallen utover kveld for de som ikke vil sove bort sommernatta.

Velkommen!

Datotirsdag 23. juli
Tidspunktkl 19:00 - 21:00
StedSevletunet Gjestegård, Rødberg, Norge
AdresseSevletunet Gjestegård, Rødberg, Norge