torsdag 23. mai, kl 18:00
Turistkontoret Rødberg

Appen hidden, dugnad for folketro og kulturminner

Kunne du tenke deg en tur til Svalbard? 

Hidden og Telia inviterer til tidenes største innsamlingsaksjon av folketrohistorier. Sitter du på en god historie eller et gammelt sagn?
Hidden er en mobilapp hvor du kan oppsøke skjulte steder fra norsk folketro og eventyr og finne ut av hva som virkelig skjedde der. Men først trenger vi din hjelp til å finne alle disse historiene.
Har du hørt historier om troll og tusser, hulder og underjordiske skapninger? Husker du bestemor fortalte deg hvorfor steinen på jordet har sprukket i to og rører på seg hver gang kirkeklokkene ringer? Dette er typen historier som er interessante.
Det plukkes ut en innsender med en venn eller foresatt som skal få bli med til Svalbard, hvor de beste historiene skal arkiveres i World Arctic Archives dypt inne i permafrosten.

Du inviteres til å være med på denne dugnaden
Sted: Turistkontoret på Rødberg
Tid: 23.mai Kl. 18.00-21.00

Ta med bærbar PC. Vi ordner et sted å sitte.
Dersom du ikke har bærbar PC, men kan mange sagn, er du også hjertelig velkommen. Du kan også komme med noe som er ferdig skrevet så vil vi hjelpe med å tilrettelegge slik at du får lagt det inn.
Kl. 20:00 tar vi en pause med kaffe og kake. Kirsti Otterholt vil informere om arbeidet med revideringen av kommunens kulturminneplan og om planprogrammet for felles kulturminneplan i Numedal, som nå er ute på høring. Mer info se også https://www.facebook.com/bygdetun/

Velkommen!

Arrangør: Nore og Uvdal kommune v/ bygdetunet og frivilligsentral i samarbeid med Nore og Uvdal næringsselskap v/Turistkontoret

 

Datotorsdag 23. mai
Tidspunktkl 18:00 - 21:00
StedTuristkontoret Rødberg