Nore og Uvdal bygdetun

Sommersesongen har åpnet!

Nore og Uvdal Bygdetun ligger i Kirkebygda med en fantastisk utsikt over Uvdal. Bygdetunet er bygd opp på den gamle Prestegårdens grunn nær Uvdal stavkirke. Skolestua og Prestegardsburet står igjen fra den gamle Prestegården, i tillegg til at det er oppført en rekke bygninger fra ulike steder i kommunen.

Bygdetunet tilbyr spennende opplevelser hele året. I sommerhalvåret fra 1. juni til 1. september, kan du blant annet delta i slåtten, nyte lokal mat, lære om landbruket i gamle dager og høre historiens sus i og mellom de gamle bygningene. Bygdetunet er åpent hver dag fra kl. 10 – 18.00.

I den kjempekoselige stua selger de vafler og kaffe. Her kan man også finne interessante bøker, utstilling av malerier og håndarbeid av garn, sølv og keramikk. Man kan kjøpe med seg kling og kose seg med smaken av gammel tradisjon.

Bygdetunet i seg selv er en utstilling av 19 bygninger som kommunen har ønsket å bevare for sine innbyggere. Inne i de fleste bygningene er det nå også innredet slik det har vært tidligere, eller har utstillinger av annen historie-fortellende art.

Bygdetunet ligger tett inntil stavkirka og området er rolig, vakkert og givende med sine stille bygninger i et vakkert kulturlandskap med historien så nært inntil seg.

I år har de vandreutstillingen om Magnus Lagabøters landslov oppe i Borgelåven og Grønneflåtastua, i tillegg til kunstutstilling inspirert av landsloven i Kornmagasinet!

For mer info se Nore og Uvdal bygdetun

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *