Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Fotodager blant gaupeungene

september 30 @ 11:00 am - 3:00 pm

Eksklusiv fotoworkshop på Langedrag.
I år har gaupa «Ingrid» fått trillinger!
Ungene ble født 6. juni og de er nå tillitsfulle og i full aktivitet!
Vi arrangerer to fotodager i uke 40 (høstferien)
Onsdag 30. september kl 11 – 15 (inkl lunsj)
Torsdag 1. oktober kl 10 – 14 (inkl lunsj)
Påmelding: dyreansvarlig@langedrag.no
Maks: 6 personer pr. gruppe
Aldersgrense : 15 år
Nivå: Du må beherske ditt eget kamera.
Antall plasser: Begrenset (6), første mann til mølla
Påmelding sendes til: dyreansvarlig@langedrag.no
Pris kr: 2000 .-(inngangsbilletten kommer i tillegg på 340 kr)
Vi kan ikke garantere for de optimale motivene. Mye handler om flaks, godt lys, vær og våkentid. Mor og unger kan være inne i huset sitt, de kan ligge seg gjerdet, de kan ligge i høyt gress mm. Men ofte fanger vi ekstremt gode bilder; mor / unge relasjon, lek mellom ungene, lek med mor / unger, stell og nydelig portretter. Og for første gang: Trillinger!
Tur inn til ulv: Det er mulig å melde seg på ulvegårdsbesøket som går den dagen kl 15.30. Rabattert pris 1 time / 600.- pr. stk.
6. juni fikk vår 10 år gamle gaupehunn; Ingrid, 3 unger. Det er lenge siden vi har hatt et kull på 3, så dette er ekstra spennende! Dette er hennes 4. kull og hun er tillitsfull og trygg på vårt nærvær inne i hegnet. Derfor kan vi også denne gangen invitere til flotte fotomuligheter og observasjoner av gaupe med unger! Dette er helt unikt; både som opplevelse og som fotomulighet.
Ingrid er habituert, det vil si at hun er gradvis tilvendt menneskelig aktivitet over lengre tid. Hun bryr seg derfor ikke at vi er i nærheten av henne og ungene. Det er derfor at vi åpner opp for at fotogrupper får lov å komme inn i hegnet til den nye familien. Det å oppleve en gaupemor med unger er en sjelden begivenhet selv om det er i innhegning. Sist gang det var gaupeunger på Langedrag var i 2016.
Det vil også være muligheter for å komme inn til de voksne gaupene. Gaupene kommer på kloss hold og opplevelsen av å være sammen med disse flott rovdyrene, er vel så stor som fotomulighetene i seg selv. Det arrangeres guidet tur inn til de voksne kl 1630 (rabattert pris)
Ta med familien:
Foto er ofte en egotripp, men her på Langedrag er du velkommen til å ta med deg både din partner og dine barn. Dette er et topp sted for barn. Her er rundt 300 dyr fordelt på 20 forskjellige arter, og barna får lov til å være med på dagens aktiviteter. Hver dag er det et eget dagsprogram som alle kan være med på. Det er også flott turterreng rundt gården, så her vi hele familien ha en spennende dag. Se priser for inngangsbillett på vår nettside.
Gå inn på Langedrag for mer informasjon.
Overnatting:
Ta kontakt for overnatting hvis dette er ønskelig.
Standarden på rommet er enkel, men hyggelig. Det er hovedsakelig køyesenger med tilhørende dyne og pute. Ta med eget sengetøy/sovepose eller du kan leie det på stedet. Det finnes vask på rommene og dusj og toalett på gangen. Enkelte rom har eget bad. Hunder er ikke tillatt i parken / rommet.
Program (inkl lunsjpause på 30 min):
• Oppmøte i peisestua. Vi ønsker velkommen. Går gjennom dyreregler og dagens fotomuligheter
• Fotomuligheter inne hos gaupene.
• Andre dyr: påfugl, fjording, kyr m. kalv, geiter, muflonsau med mer.
Lunsj: Mat kan kjøpes i kafeen eller man kan ta med selv.
Deres guide gjennom dagen vil være Gro Saugerud. Hun har jobbet her som guide i flere år og guidet flere fototurer. Gro har selv stor fotointeresse og dyrekunnskap.
Hvis datoen ikke passer eller det gjelder grupper, kan vi skreddersy opplegg.

Sted

Langedrag naturpark
Tunhovd
Tunhovd, Nore og Uvdal 3544 Norge
+ Google-kart
Telefon:
32742550
Hjemmeside:
www.langedrag.no