Denne turen går til toppen Synhovd, 1437 m.o.h. og starter ved Uvdal Skisenter.

Ta heisen til toppen av stolheisen og start vandringen videre oppover. Etterhvert vil du finne kvistet løype innover i fjellet som du kan følge en liten stund.

Snart vil du være helt avhengig av kart og kompass, for etter et par kilometer tar du av den kvistede løypa. Fremfor deg i syd-vest ser du utover et åpent landskap. I enden, noen kilometer unna, stiger det frem en variert og spennende fjellformasjon.

Sikt deg inn på nordenden av Buvatn og gå til foten av fjellet syd for hytta «Skåli». Vandringen over dette åpne landskapet er spesielt vakkert og fjellene i vest lager fantastiske kulisser.

Etter slake fine bakker ned til Buvatn, finner du en liten dal oppover i fjellet som går inn rett syd for nevnte hytte, «Skåli». Bakkene oppover her er fine å gå, noe fiskeben, men mest sikksakk oppover. Her finner du mange flotte småtopper du kan bestige.

Innerst i vest, i denne lille gruppen av små topper, finner du Synhovd. Fra toppene får du fantastisk utsyn i nesten alle retninger. På turen tilbake kan man ta turen innom Imingfjell Turistheim.

God tur!

Passer for:
Turen er ca. 18 km. lang og middels krevende. I godt vær og godt føre kan dette være en tur for hele familien. Kanskje er barna mer enn 10-12 år.

Utstyr:
På en slik tur i fjellet er det påkrevd med kart og kompass. Høydemåler gjør orienteringen betydelig lettere for de som har. GPS er greit hjelpeutstyr, men ikke nødvendig. Videre må du ha en sekk som inneholder varme klær, varm drikke og mat.

Alternativ rute:
Du kan også kjøre bil opp til Imingfjell Turistheim. Herfra kan du følge kvistet rute inn mot hytten «Skåli» som er avmerket på kartet og som omtalt i artikkelen.