Vinter:
På Dagalifjell vil du finne i alt ca. 160 km merkete/kvistete skiløyper, som etter en nærmere tidsplan vil være permanent maskinpreparerte så sant værforholdene i høyfjellet tillater det. Du kan følge løypekjøring på Dagalifjell på Skisporet.no.

Du vil i dette fjellområdet ha en rekke muligheter for både kortere og lengre rundturer, med utgangspunkt enten fra turistbedriftene Vasstulan, Torsetlia eller Høk, eller fra en av de mange p-plassene langs FV 40.

For oppdatert info om alle skiløypene på Dagalifjell finner du på hjemmesiden til  Dagalifjellets Vel

Liker du litt mer løyper i fjellet kan forsøke deg i den tradisjonsrike ”Vasstulanløypa” når været tillater det, en fantastisk tur i flott høyfjellsterreng, 25 km over fjellet til Lunda eller 35 km helt ned til Rødberg. Nede i Uvdal v/Nordstjerna ungdomslokale 1 km. nord for Bjerkeflåta ved FV 40, gir nå en ny lysløype muligheter for skiturer på kveldstid også i denne delen av kommunen.

Ellers vil løypene ut i fra Uvdal Skisenter være oppkjørte når snøforholdene tillater dette. Det vil da være muligheter for turer både fra toppen av alpinløypene over fjellet mot Imingfjell Turistheim, og fra bunnen av senteret og innover dalen, og videre opp mot løypenettet på Dagalifjell.

Sommer:
Fra p-plassene langs FV 40 oppe på Dagalifjell finner du en rekke stier som gir flotte muligheter for både korte og lengre turer til fots. Mange av stiene er merket og skiltet spesielt. Du finner også flere av Turistforeningens merkede stier og ruter – T  i området. Disse gir deg muligheter for å lengre turer både østover i retning Eggedal/Norefjell, men også vestover videre innover på Hardangervidda.

Området byr også gode muligheter for å bruke sykkel. Spesielt fint er det å sykle fra Ånevatn nedover på grusveien i Smådøl. Denne kan du følge helt ned til Rødberg, 35 km. Denne strekningen er en del av den nasjonale sykkelveien ”Numedalsruta”, som fortsetter helt ned til Larvik. Grusveien som går på vestsiden nede i Uvdal er også et meget fint alternativ for trafikksikre sykkelturer.

Veien tar av fra Jønndalsveien 3 km. nord for Skisenteret, og følger så Uvdalselva på vestsiden helt ned til Dokkeberg, 2 km. ovenfor Rødberg. Hele strekningen er på om lag 3 mil og går igjennom et vekslende kulturlandskap med både rolige skogs- og jordbruksområder.